Untitled design (18)

MENYER

Lunch

Vi gör lunch efter beställning. Du ringer eller mailar oss för att boka mat. 

Våra bufféer
per person

  • Lilla Gammelgården (minst 15 personer) 185:-

    potatissallad, basturökt skinka, rostbiff, rökt älgkorv, blandsallad med gurka och tomat, två sorters färska frukter, brieost och kex, hembakat bröd.

  • Tex Mex Buffé (minst 10 personer) 220:-

    köttfärsröra, majs, isbergssallad, tomat och gurka, riven ost, hackad rödlök, avokadoröra, tortillachips och tomatsås, tortillabröd, gräddfil, jalapeno, ostsås, paprika och bönsallad.

  • Grekisk Buffé (minst 15 personer) 195:-

    souvlakispett med kyckling, grekisk potatissallad, oliver, tzatziki, grekisk sallad (tomat, gurka, paprika, fetaost, rödlök), grekiskt lantbröd, två sorters frukt, fetaoströra smaksatt med chili.

  • Lilla Italien (minst 15 personer) 195:-

    pastasallad med pesto och soltorkade tomater, ugnsbakad kycklingfilé med gremolata, lufttorkad skinka, salami, melon, tapenade, tomat och mozzarellasallad med basilika, focaccia, gorgonzola.

  • Havets buffé (minst 10 personer) 345:-

    räkor med skal (250 gram per person), västerbottenpaj, limeaioli, gravad lax med citron & dillmajonnäs, vitlökfrästa musslor med persilja, tonfiskröra med rödlök, baugette, brieost och prästost samt blandsallad med grönsaker.

  • Medelhavsbuffé (minst 15 personer) 270:-

    Spansk bondomelett, lufttorkad skinka, marinerade oliver, souvlakispett på kyckling, balsamicomarinerade grönsaker, räkor i het tomatsalsa, skottsallad med soltorkade tomater, kronhjärtan och kapris, brieost, quiche lorraine, melon, druvor, hembakt bröd.

  • Buffé Gammelgården (minst 15 personer) 320:-

    dillgravad lax med hovmästarsås smaksatt lök, rostbiff, basturökt skinka, rökt renkorv, marinerad kycklingklubba, potatissallad, tunnbrödsstubbar med skagenröra, sallad med rostade grönsaker, pumpafrön och rödlök, 2 sorter av färsk frukt, hembakat bröd, brieost och kex.

  • Italiensk Buffé (minst 15 personer) 250:-

    lufttorkad skinka, Milano salami, marinerade oliver, tomatsallad med mozzarella och basilika, ruccola och spenatsallad, marinerade kronärtskockshjärtan, ugnsbakad kycklingfilé med gremolata, pastasallad med pesto och soltorkade tomater, melon, vindruvor, focaccia (italienskt bröd), taleggio (kittost), gorgonzolaost, kex.

Förrätter
per person

  • Gammelgårdens Toast skagen 135:-

    Gammelgårdens toast skagen med handskalade räkor och klassiska tillbehör såsom löjrom, rödlök och citron.

  • krämig Vilttoast med pepparrot 130:-

    toppad med picklad rödlök och fänkål.

  • Lax och skaldjurstartar 135:-

    med blomkålspuré och citronmarinerade grönsaker efter säsong.

  • Saltbakade betor 115:-

    med getostkräm rostade pumpakärnor samt skottsallad.

Varmrätter Fisk
per person

  • Gösfilé med sandefjordsås 265:-

    med rostade morötter och potatispuré smaksatt med citron och dill.

  • bakad Torskrygg med brynt smör 245-

    serveras med morotspuré, riven pepparrot och vårprimörer

  • Halstrad rödingfilé med vitvinsås 275:-

    på bädd av spetskål och kantareller, potatiskaka med västerbottensost.

  • Räkfyllda flundrarullader 210:-

    med hummersås samt potatispuré och smörstekt svamp

Varmrätter kött
per person

  • Gammelgårdens Örtrubbad fläskfilé 180:-

    med pepparsås samt potatisgratäng.

  • kalv Entrecoté med whiskeysås 225:-

    med rostade rotfrukter och bakade tomater

  • majskycklingbröst med ärtrisotto 195:-

    serveras med grön sparris och ramslök (eftersäsong) samt rödvinssky.

  • Långbakad flankstek m. rödvinsås 230:-

    serveras med potatiskaka smaksatt med ädelost, stekt lök och haricots verts.

  • Ryggbiff med vitlöksfräst svamp 285:-

    palsternackskräm, örtpotatiskaka samt grönpepparsås.

Desserter
per person

  • Chokladkaka 135:-

    med hallonmousse och myltade hallon

  • Vitchokladpannacotta 125:-

    med passionsfruktsgelé, marinerade jordgubbar och krossade drömmar.

  • moccamousse 115:-

    med rostad vit choklad och färska bär

  • vaniljparfait med säsongens bär 110:-

    serveras på en brownie toppad med saltade mandlar

Smörgåstårta

10 bitar 900:- 14 bitar 1200:-

Smörgåsar & sallader

  • Ostfralla 40:-

    innehåller smör, sallad, tomat & gurka.

  • Ost & skinkfralla 45:-

    innehåller smör, sallad, tomat & gurka.

  • Baguette med ost & skinka 75:-

    innehåller smör, sallad, tomat & gurka

  • Baguette med skagenröra 85:-

    innehåller smör, sallad, tomat & gurka.

  • Baguette med kycklingröra 85:-

    innehåller smör, sallad, tomat & gurka.

  • Baguette deluxe 85:-

    innehåller räkor, gustafskorv, ost & skinka samt grönsaker.

  • Ciabatta med brieost & salami 85:-

    innehåller pesto, paprika & tomat.

  • Ciabatta med lufttorkad skinka, soltorkad tomater & färskost 85:-

    innehåller sallad & paprika.

  • Gammelgårdens räksmörgås 95:-

    innehåller smör, sallad, kokt ägg, majonnäs & citron.

  • Kycklingsallad 120:-

    innehåller romansallad, tomat, rödlök, krutonger, cesardressing & parmesan.

  • Räksallad 120:-

    innehåller kokt ägg, sallad och citronmajonnäs.

  • Grekisk sallad 120:-

    innehåller gurka, tomat, paprika, fetaost, oliver & soltorkad tomat.

  • Pastasallad med kyckling 120:-

    innehåller grönsaker, sallad & örtdressing.

  • Vegetarisk pastasallad 120:-

    innehåller sallad, oliver, soltorkad tomat, kronärtskocka & örtdressing.

Bröllopsmeny

per person

Förrätter Bröllop

Varmrätter Bröllop

  • Sotad laxtartar med variation på jordärtskocka 125:-

    Serveras med jordärtskockchips, bakad jordärtskocka och jordärtskockspuré samt picklad rödlök.

  • Kallrökt lax med grönsparris 125:-

    Kallrökt lax med grönsparris samt pepparrotshollandaise.

  • Gammelgårdens Toast Skagen 125:-

    Gammelgårdens toast skagen med handskalade räkor och klassiska tillbehör såsom löjrom, rödlök och citron.

  • Skaldjursterrin 125:-

    Skaldjursterrin smaksatt med västerbottenost. Serveras med hummervinägrett, blandad skottsallad och regnbågsrom.

  • Rökt hjortsteksröra 125:-

    Rökt hjortsteksröra serverad på tunnbröd samt picklade kantareller och en vinägrett på tomat och persilja.

  • Hjort Carpaccio med enbär 135:-

    Serveras med friterad grönkål, rårörda lingon, timjan picklade kantareller och kaprisemulsion samt riven västerbottenost

  • Halstrad pilgrimsmussla 145:-

    Serveras med smörstekt blomkål, blomkålspuré, picklad rödkål och tryffelemulsion.

Varmrätter Bröllop

  • Örtmarinerad fläskfilé 195:-

    Örtmarinerad fläskfilé med vitlökssmör. Serveras med potatisgratäng och soltorkad tomatsky samt persiljefrästa champinjoner.

  • Ugnsbakad bbq-kryddad flankstek 225:-

    Ugnsbakad bbq-kryddad flankstek med potatiskaka. Serveras med vitlöksrostade sommarprimörer och en mustig rödvinssås.

  • Oxfilé serveras m. rödvinsås 345:-

    Ramslöksbearnaise, grillad sparris, timjan & vitlöksrostad potatis samt primörer.

  • Hjortytterfilé 355:-

    Hjortytterfilé med gräddig enbär och rosmarinsås, honungsglacerade rotfrukter samt rårörda ginmarinerade lingon.

  • Smörstekt gösfilé 295:-

    Smörstekt gösfilé med brynt pepparrotssmör. Serveras med rotselleripuré samt vårprimörer.

  • Halstrad röding 285:-

    Halstrad röding med vitvinsås smaksatt med gräslök & forellrom på en bädd av sparris och vårlök serveras med fänkålscrudité & potatispuré.